Sök
  • Heléne Holmström

Back to basics

Ibland måste man påminna sig själv om varför man skriver och varför man skriver just det man skriver. Alltså, varför skriver jag romance? För mig och antagligen för de flesta så är kärleken till böcker största anledningen till att man skriver och varför man en gång ens började skriva. Och att jag skriver romance beror på att jag älskar romance lite extra.


Ingenting gör mig så skrivglad och full med lust som att läsa romance eller höra om bra romanceböcker. Just nu läser jag "Alicias val" av Frida och Linnea Malmgren. Tycker att den är så himla bra. Fantastisk dialog, skarpsynta samhällsbetraktelser och så en oerhörd attraktion mellan karaktärerna.



Igår mådde jag rätt dåligt, hade ingen energi och åkte tidigare från jobbet eftersom det kändes som att migrän var på ingång. Och jag hade stort behov av rejäl romance-PEPP. Det mest effektiva för mig då är att lyssna på superbraiga podden Smart Bitches Trashy Books. Den är SÅ BRA. Så mycket kärlek till romance. Älskar att lyssna på den när jag lagar helgmat som tar lång tid (vilket jag gör väldigt sällan men när jag väl gör en riktig lasagne så älskar jag att lyssna på den podden, dricka rödvin och äta godis, det är typ min bästa grej).


Eftersom det har varit lite motigt med planeringen av det här manuset har det varit så skönt att få inhämta välbehövlig inspiration. Så värt!

9 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Det är i duschen det händer...

Man blir ren, det är varmt och skönt och så kommer man på briljanta idéer! Tyckte att skrivandet lossnade lite igår, när jag lade reseachtankarna åt sidan och fokuserade på att bara producera. Behöver

  • Vit Facebook Ikon
  • White Instagram Icon

Design av Linda Ljunggren