top of page
Sök
  • Heléne Holmström

Back to basics

Ibland måste man påminna sig själv om varför man skriver och varför man skriver just det man skriver. Alltså, varför skriver jag romance? För mig och antagligen för de flesta så är kärleken till böcker största anledningen till att man skriver och varför man en gång ens började skriva. Och att jag skriver romance beror på att jag älskar romance lite extra.


Ingenting gör mig så skrivglad och full med lust som att läsa romance eller höra om bra romanceböcker. Just nu läser jag "Alicias val" av Frida och Linnea Malmgren. Tycker att den är så himla bra. Fantastisk dialog, skarpsynta samhällsbetraktelser och så en oerhörd attraktion mellan karaktärerna.Igår mådde jag rätt dåligt, hade ingen energi och åkte tidigare från jobbet eftersom det kändes som att migrän var på ingång. Och jag hade stort behov av rejäl romance-PEPP. Det mest effektiva för mig då är att lyssna på superbraiga podden Smart Bitches Trashy Books. Den är SÅ BRA. Så mycket kärlek till romance. Älskar att lyssna på den när jag lagar helgmat som tar lång tid (vilket jag gör väldigt sällan men när jag väl gör en riktig lasagne så älskar jag att lyssna på den podden, dricka rödvin och äta godis, det är typ min bästa grej).


Eftersom det har varit lite motigt med planeringen av det här manuset har det varit så skönt att få inhämta välbehövlig inspiration. Så värt!

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Det är i duschen det händer...

Man blir ren, det är varmt och skönt och så kommer man på briljanta idéer! Tyckte att skrivandet lossnade lite igår, när jag lade reseachtankarna åt sidan och fokuserade på att bara producera. Behöver

Det här skulle ju vara en skrivdagbok

Jag tänkte att jag skulle skriva ärligt och öppet om min skrivprocess här men på sistone har jag dragit mig för det. Kanske för att jag tycker att processen varit svår på sistone? Det har varit mycket

Comments


bottom of page